Per Sant Jordi, llibres i roses per regalar… i també per menjar!

Voleu celebrar Sant Jordi amb unes flors ben especials? Avui us propòs la recepta d’unes roses comestibles que inclouen un ingredient molt típic de la gastronomia mallorquina: la sobrassada. Tant si us agrada el dolç com si sou més de salat, aquestes roses amb poma i sobrassada us encantaran. Sí, sí, ho heu llegit bé, duen sobrassada… però de la bona!

Potser dubtau de si és bo o no menjar sobrassada… heu de pensar que la sobrassada pot tenir cabuda en el conjunt d’una dieta equilibrada sempre, evidentment, que no se n’abusi i que sigui de bona qualitat. A més de ser deliciosa, la sobrassada és energètica i nutritiva, aporta proteïnes, vitamines del grup B i ferro.

Roses de poma i sobrassada

roses crues

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full rectangular (sense greixos hidrogenats)
  • 1 o 2 pomes vermelles
  • Confitura de maduixa
  • Sobrassada

Preparació:

Rentau la poma, treis-ne el cor i tallau-la per la meitat (sense pelar-la). De cada meitat, feis-ne làmines molt fines en forma de mitja lluna. Posau un cassó al foc amb aigua i la poma fins que estigui a punt de bullir. Colau-ho i reservau-ho.

pomes roses

Empolsimau de farina el taulell, estirau-hi la pasta de full de manera que us quedi un rectangle ben prim. Tallau-lo a tires allargades d’uns 7 cm d’ample.

En un bol, barrejau la sobrassada (la podeu escalfar una mica al microones) amb la confitura. Pintau cada tira de pasta amb aquesta barreja i afegiu-hi els trossos de poma de manera que cobreixin la meitat de la pasta i la pell quedi per fora.

tires pomes sobrassada

Enrotllau la pasta amb les pomes per anar formant les flors. Col·locau-les en motlles de magdalenes i posau-les al forn a 190º durant uns 45 minuts.

 rotlle rosa

Salut al plat i bon Sant Jordi!

 

Receptes similars: alimentació equilibrada

Cuina d’hivern: verdura crua de temporada ben condimentada

Publicat dia 17 gener 2018

Sembla que hem començat l’any amb virus que es passegen pertot arreu, així que és un bon moment per recordar que menjar fruita i verdura, a més d’ajudar-nos a equilibrar la dieta, reforça el sistema immunitari. Us sona allò de…

Llegeix-ne més

Cuina de primavera. Aprofitar (encara) els beneficis de les carxofes

Publicat dia 18 març 2017

Després de molts dies sense escriure, m’hi torn a posar amb l’inici de la primavera per recordar les bondats d’una de les verdures que ja fa dies que ens acompanya però que encara podrem aprofitar fins ben entrat el mes…

Llegeix-ne més

Receptes similars: alimentació estacional

Cuina de tardor. Crema de carabassa amb moniato i rossinyols

Publicat dia 25 octubre 2017

Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la…

Llegeix-ne més

Cuina d’estiu: ajoblanco amb poma i cireres

Publicat dia 9 juliol 2016

Teniu calor? Heu tastat mai l’ajoblanco? Idò aprofitau per refrescar-vos endinsant-vos del tot en l’estiu amb aquesta sopa freda que és boníssima, molt nutritiva i súper saludable. Per què és tan saludable menjar ajoblanco? Les ametlles, que són l’ingredient bàsic…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina de primavera

Cuina de primavera. Els pèsols: un tresor molt nutritiu

Publicat dia 7 març 2016

Diuen que la primavera meteorològica ja ha començat, i deu ser ver perquè al balcó de casa ja hem vist les primeres marietes, que cada any vénen amb el temps primaveral. I amb aquesta estació també arriba el moment ideal…

Llegeix-ne més

Cuina de primavera-estiu: crema freda de cogombre

Publicat dia 27 maig 2015

Voleu estar més guapos per dins i per fora? Si és així, no dubteu a aprofitar una de les hortalisses més refrescants que tenim de temporada: els cogombres. Ara que les temperatures començaran a pujar, els cogombres són una excusa…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruites

Per festes (també) més verdures i fruites de temporada

Publicat dia 24 desembre 2015

Segurament les verdures i les fruites no són els ingredients que primer us vénen el cap quan pensau què menjareu durant les festes de Nadal. Tanmateix, des de Salut al plat us vull proposar que, també en aquests dies en…

Llegeix-ne més

APROFITEM UN DELS TRESORS DE LA NOSTRA CUINA: LES LLIMONES

Publicat dia 21 gener 2015

Moltes vegades ens costa valorar les coses bones que ens envolten perquè les tenim massa a l’abast. Jo crec que amb les llimones ens passa això: estan incorporades a la nostra cultura gastronòmica i culinària, i (tant si vivim en…

Llegeix-ne més

Receptes similars: nutrició i salut

Aliments estrella de temporada: la família de les crucíferes

Publicat dia 3 febrer 2016

Digueu-li naps, digueu-li cols… les hortalisses de la família de les crucíferes (bròquil, cols de Brussel·les, coliflor, col llombarda, rave, nap, etc.) són un dels grans tresors de la nostra gastronomia. Tot i que fins no fa gaire es pensava…

Llegeix-ne més

Aprofitem els tresors de la nostra cuina: les tàperes

Publicat dia 10 desembre 2015

Ara no és temps de collir-ne, però com que se’n fan conserves que duren tot l’any, aprofit que han inclòs les tàperes en el Registre d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears per parlar-vos d’aquest fruit tan preuat en la nostra…

Llegeix-ne més

Comenta