Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la carabassa.
Per què és tan bona la carabassa?
- És beneficiosa per a la vista, perquè conté betacarotens que protegeixen de les cataractes i milloren la visió nocturna.
- També conté vitamina C i E, per la qual cosa es considera un potent antioxidant i ajuda en la prevenció contra el cà ncer.
- A més, les vitamines que conté ens ajuden a mantenir la pell en bon estat i a protegir les mucoses.
- Té propietats diürètiques i laxants i es digereix molt fà cilment, per això és un dels primers aliments que es poden introduir en l’alimentació dels infants.
Com es pot menjar la carabassa?
- Es pot fer crua (tallada ben prima o a tires) en amanides.
- És bona al forn, al vapor, fregida… com si fossin patates.
- Per fer pastissos dolços o salats, bunyols…
- Es pot saltejar barrejada amb altres verdures, llegums o cereals.
- I també és un ingredient excel·lent per fer estofats, sopes, purés…
Avui us propòs una crema que inclou altres ingredients d’aquesta temporada de tardor: els moniatos i els rossinyols. Aixà que ja ho sabeu, si us donen carabasses, lluny d’amoïnar-vos, podeu aprofitar per fer una crema tan nutritiva i deliciosa com aquesta.
Crema de carabassa i moniato amb rossinyols
Ingredients:
- Ceba
- Carabassa
- Moniato
- Llorer
- Aigua
- Oli d’oliva verge
- Sal i pebre bo (negre)
- Rossinyols
- All i julivert
Preparació:
Saltejau la ceba tallada a mitges llunes en oli d’oliva amb un pessic de sal. Quan estigui daurada, afegiu-hi la carabassa i el moniato tallats a daus. Cobriu-ho amb aigua i afegiu-hi una fulla de llorer. Retirau el llorer, afegiu-hi un pessic de pebre i triturau-ho amb el minipimer.
A part, sofregiu els rossinyols amb un pessic de sal. Quan hagin deixat anar tota l’aigua, afegiu-hi un raig d’oli i l’all trinxat. Quan siguin ben cuits, afegiu-hi julivert trinxat, rectificau de sal i remanau-ho bé.
Serviu la crema i afegiu 1 o 2 cullerades de bolets a cada plat o bol.
Salut al plat… i bona tardor!