Assumpta Forteza Salut al plat Esper que tot això us interessi o que si, com a mínim sentiu una mica de curiositat, aneu seguint les entrades que penjaré al blog. Hi haurà una mica de tot: consells de dietètica i salut, receptes de cuina, idees per fer àpats equilibrats... Doncs ja ho sabeu: SALUT AL PLAT... I BON PROFIT!

RECOMANACIONS D’ESTIU

Abans de marxar de vacances, des de salutalplat us vull desitjar que passeu un bon estiu amb un parell (mallorquí) de recomanacions:
  • Recordeu que ara és un excel·lent moment per aprofitar els beneficis de la fruita i la verdura de temporada i de proximitat (i, si pot ser, ecològica). Amanides, sopes i cremes fredes, saltejats lleugers… us ajudaran a mantenir un bon nivell de vitamines i minerals i a estar ben hidratats.
  • Penseu a beure força aigua, liquats i algun suc natural… i també infusions. Encara que siguin calentes o tèbies, si feu servir plantes com la menta, l’anís o la melissa, us refrescaran.
  • També és el moment de menjar peix blau (de mida petita). Sabíeu que els mesos que no tenen “r” són els millors per consumir sardines, seitons, verats, etc? Fins al setembre encara hi sou a temps!
  • I no us oblideu dels llegums i dels cereals integrals, que podeu incorporar als plats freds que ara vénen tant de gust: amanides d’arròs, de llenties, empedrats, taboulés
Aprofiteu el bon temps per fer exercici a l’aire lliure (evitant les hores de més sol) i procureu gaudir d’allò que més us agradi o us vingui de gust per carregar les piles i alimentar l’esperit: amics, amors, mar, música, llibres… Parlant de llibres, i aprofitant que segur que molts de vosaltres teniu més temps per llegir, avui m’agradaria recomanar-vos dues novel·les que a mi m’han semblat delicioses i que, com no podria ser d’altra manera, tenen alguna relació amb el menjar: Una és Desig de xocolata, de Care Santos, i  l’altra és El cel és blau, la terra blanca, de l’autora japonesa Hiromi Kawakami. Espero que us facin passar una bona estona.
Hi tornem al setembre, amb més ganes, més consells i més receptes!
Salut al plat… i bon estiu!

 

Receptes similars: alimentació equilibrada

Cuina de primavera. Aprofitar (encara) els beneficis de les carxofes

Publicat dia 18 març 2017

Després de molts dies sense escriure, m’hi torn a posar amb l’inici de la primavera per recordar les bondats d’una de les verdures que ja fa dies que ens acompanya però que encara podrem aprofitar fins ben entrat el mes…

Llegeix-ne més

Cuina d’estiu: ajoblanco amb poma i cireres

Publicat dia 9 juliol 2016

Teniu calor? Heu tastat mai l’ajoblanco? Idò aprofitau per refrescar-vos endinsant-vos del tot en l’estiu amb aquesta sopa freda que és boníssima, molt nutritiva i súper saludable. Per què és tan saludable menjar ajoblanco? Les ametlles, que són l’ingredient bàsic…

Llegeix-ne més

Receptes similars: alimentació estacional

Cuina de tardor. Crema de carabassa amb moniato i rossinyols

Publicat dia 25 octubre 2017

Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la…

Llegeix-ne més

Per Sant Jordi, llibres i roses per regalar… i també per menjar!

Publicat dia 21 abril 2016

Voleu celebrar Sant Jordi amb unes flors ben especials? Avui us propòs la recepta d’unes roses comestibles que inclouen un ingredient molt típic de la gastronomia mallorquina: la sobrassada. Tant si us agrada el dolç com si sou més de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina d'estiu

Alimentació per a l’estiu

Publicat dia 25 juny 2015

Ja ha arribat la calor i l’estiu tan desitjat! Com que ara podem gaudir d’un clima ideal per fer activitats a l’aire lliure i tenim més hores de claror, normalment ens sentim més sociables i actius, més oberts. Necessitem l’energia…

Llegeix-ne més

Cuina de primavera-estiu: crema freda de cogombre

Publicat dia 27 maig 2015

Voleu estar més guapos per dins i per fora? Si és així, no dubteu a aprofitar una de les hortalisses més refrescants que tenim de temporada: els cogombres. Ara que les temperatures començaran a pujar, els cogombres són una excusa…

Llegeix-ne més

Receptes similars: nutrició i salut

Aliments estrella de temporada: la família de les crucíferes

Publicat dia 3 febrer 2016

Digueu-li naps, digueu-li cols… les hortalisses de la família de les crucíferes (bròquil, cols de Brussel·les, coliflor, col llombarda, rave, nap, etc.) són un dels grans tresors de la nostra gastronomia. Tot i que fins no fa gaire es pensava…

Llegeix-ne més

Per festes (també) més verdures i fruites de temporada

Publicat dia 24 desembre 2015

Segurament les verdures i les fruites no són els ingredients que primer us vénen el cap quan pensau què menjareu durant les festes de Nadal. Tanmateix, des de Salut al plat us vull proposar que, també en aquests dies en…

Llegeix-ne més

Comenta