Assumpta Forteza Salut al plat Esper que tot això us interessi o que si, com a mínim sentiu una mica de curiositat, aneu seguint les entrades que penjaré al blog. Hi haurà una mica de tot: consells de dietètica i salut, receptes de cuina, idees per fer àpats equilibrats... Doncs ja ho sabeu: SALUT AL PLAT... I BON PROFIT!

CUINA DE PRIMAVERA (1): AMANIDES HIDRATANTS I NUTRITIVES

  • Sabíeu que hauríem de menjar 2 racions de verdura al dia?

  • I que una d’aquestes racions hauria de ser verdura crua, per exemple, en forma d’amanida? (Evidentment, sempre que no es pateixi cap patologia o trastorn digestiu en què es desaconselli el consum de productes crus.)

Jo, en general, recomano menjar l’amanida a l’hora de dinar, i reservar la verdura cuita, que és més fàcil de digerir, per al sopar. Ara que comença a fer calor podem aprofitar per fer amanides més completes, que ens hidratin i ens aportin una bona dosi de vitamines i minerals.
L’amanida que us proposo avui porta hortalisses i també inclou fruita i peix. Us recomano que us animeu a fer-a perquè és deliciosa i molt fàcil de preparar i, a més a més:
  • és un plat hidratant i molt nutritiu,
  • és, doncs, ideal per recuperar-vos després de practicar exercici físic perquè us ajudarà a hidratar-vos i us aportarà minerals i vitamines antioxidants,
  • està molt indicada si seguiu algun règim d’aprimament, perquè té un contingut calòric baix i una gran varietat de nutrients,
  • si hi afegiu una petita porció d’hidrats de carboni (per exemple, una mica d’arròs integral o pasta o l’acompanyeu amb unes torradetes integrals) pot constituir un plat únic complet.

………………………………………………………………………………………………………………

AMANIDA D’ESCAROLA AMB TARONJA I BACALLÀ

 Ingredients:
– escarola
– ruca (opcional)
– taronja
– bacallà dessalat i esqueixat
– tomàquets secs en oli (quan no és temporada de tomàquets la conserva d’aquest fruit assecat, que és molt gustós, és una alternativa excel·lent per a plats de pasta i amanides)
– vinagre de Mòdena
– oli d’oliva verge extra
Netegeu l’escarola, talleu-la a trossets i poseu-la en un bol. Netegeu la ruca (si cal) i barregeu-la amb l’escarola. Peleu la taronja i talleu-la a trossos petits. Afegiu-la a les verdures juntament amb el bacallà esqueixat i els tomàquets tallats a trossos. Amaniu-ho tot amb unes gotes de vinagre de Mòdena i un raig d’oli d’oliva. Barregeu-ho bé i ja és a punt de menjar.
  
Important: no hi poseu sal perquè amb la que aporta el bacallà ja en tindreu prou.
Alternatives:
– ara que ja comença la temporada, podeu substituir la taronja per maduixes
– també podeu posar-hi anxoves, en comptes de bacallà (però vigileu de no abusar-ne perquè tenen molta sal)

 Salut al plat… i bones amanides!

Receptes similars: alimentació estacional

Cuina d’hivern: verdura crua de temporada ben condimentada

Publicat dia 17 gener 2018

Sembla que hem començat l’any amb virus que es passegen pertot arreu, així que és un bon moment per recordar que menjar fruita i verdura, a més d’ajudar-nos a equilibrar la dieta, reforça el sistema immunitari. Us sona allò de…

Llegeix-ne més

Cuina de tardor. Crema de carabassa amb moniato i rossinyols

Publicat dia 25 octubre 2017

Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la…

Llegeix-ne més

Receptes similars: amanides

Cuina de primavera. Els pèsols: un tresor molt nutritiu

Publicat dia 7 març 2016

Diuen que la primavera meteorològica ja ha començat, i deu ser ver perquè al balcó de casa ja hem vist les primeres marietes, que cada any vénen amb el temps primaveral. I amb aquesta estació també arriba el moment ideal…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina de primavera

Cuina de primavera. Aprofitar (encara) els beneficis de les carxofes

Publicat dia 18 març 2017

Després de molts dies sense escriure, m’hi torn a posar amb l’inici de la primavera per recordar les bondats d’una de les verdures que ja fa dies que ens acompanya però que encara podrem aprofitar fins ben entrat el mes…

Llegeix-ne més

Per Sant Jordi, llibres i roses per regalar… i també per menjar!

Publicat dia 21 abril 2016

Voleu celebrar Sant Jordi amb unes flors ben especials? Avui us propòs la recepta d’unes roses comestibles que inclouen un ingredient molt típic de la gastronomia mallorquina: la sobrassada. Tant si us agrada el dolç com si sou més de…

Llegeix-ne més

Comenta