- aporta bones dosis d’energia, per això és adequada en èpoques de fred;
- protegeix el sistema repiratori i el digestiu, preparant els intestins i el pulmó per suportar les temperatures baixes de l’hivern,
- conté betacarotens, substà ncies antioxidants que li donen el caracterÃstic to ataronjat i ens protegeixen dels radicals lliures.
- Recordeu que fets al forn són un ingredient excel·lent en l’esmorzar o el berenar dels infants perquè aporten una bona dosi d’energia i són fà cils de digerir.
- Es poden fer servir en cremes i purés de verdures, com a substituts de la patata. També es pot fer un puré de patata i moniato com a acompanyament de plats de peix o de carn.
- Són deliciosos en estofats, ja siguin només amb verdures i hortalisses, o amb llegums, amb carn…
- I no oblideu els tÃpics rostits de carn amb ceba, patata i moniato.
- Heu provat de fer truita de patata i ceba… amb moniato? Queda bonÃssima! Podeu substituir una part de la patata per moniato, segur que us agrada!
Salut al plat… i bon profit!