Assumpta Forteza Salut al plat Esper que tot això us interessi o que si, com a mínim sentiu una mica de curiositat, aneu seguint les entrades que penjaré al blog. Hi haurà una mica de tot: consells de dietètica i salut, receptes de cuina, idees per fer àpats equilibrats... Doncs ja ho sabeu: SALUT AL PLAT... I BON PROFIT!

BROU DEPURATIU PER COMPENSAR ELS EXCESSOS DE LES FESTES

Ara que s’acosta Nadal i toca fer dinars i sopars d’empresa, després grans àpats familiars… en fi, tota mena d’excessos, us recomano que proveu de compensar una mica prenent un brou depuratiu com el que us proposo a continuació.

El podeu prendre per sopar, si heu fet un dinar molt abundant, o com a entrant en un àpat més lleuger… Us ajudarà a equilibrar l’organisme perquè és remineralitzant i afavoreix l’eliminació de líquids (ja sabeu que els menjars salats i forts que s’acostumen a prendre quan hi ha celebracions i també la ingesta d’alcohol fan que el cos retingui més líquids del que seria normal).

També va molt bé quan agafem fred o ja estem refredats: en aquests casos us recomano que hi afegiu una mica de miso (millor si és del més fosc, el hatcho) i una mica de gingebre fresc ratllat. Ja veureu com us escalfa!

BROU DEPURATIU DE VERDURES
Es pot deixar preparat a la nevera i anar consumint-lo al llarg de la setmana (aguanta bé uns 4-5 dies).
Ingredients:
          aigua mineral (la quantitat variarà en funció de la quantitat de brou que vulguis fer)
          verdures de base: api, col, ceba i nap
          altre verdures: porro, xirivia…
          una tira d’alga kombu
Es posen les verdures tallades i el tros d’alga dins d’una olla. Es cobreixen els ingredients amb l’aigua. Es posa al foc i es deixa bullir a foc lent durant uns trenta minuts. S’apaga el foc i es cola.
Es pot amanir amb unes gotes de salsa de soja.
 
Salut al plat… i bon profit!

Receptes similars: alimentació estacional

Cuina d’hivern: verdura crua de temporada ben condimentada

Publicat dia 17 gener 2018

Sembla que hem començat l’any amb virus que es passegen pertot arreu, així que és un bon moment per recordar que menjar fruita i verdura, a més d’ajudar-nos a equilibrar la dieta, reforça el sistema immunitari. Us sona allò de…

Llegeix-ne més

Cuina de tardor. Crema de carabassa amb moniato i rossinyols

Publicat dia 25 octubre 2017

Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina d'hivern

Aliments estrella de temporada: la família de les crucíferes

Publicat dia 3 febrer 2016

Digueu-li naps, digueu-li cols… les hortalisses de la família de les crucíferes (bròquil, cols de Brussel·les, coliflor, col llombarda, rave, nap, etc.) són un dels grans tresors de la nostra gastronomia. Tot i que fins no fa gaire es pensava…

Llegeix-ne més

Cuina de tardor-hivern: recomanacions nutricionals per al fred

Publicat dia 24 novembre 2015

Fa quatre dies que anàvem amb màniga curta però avui ja han caigut els primers flocs de neu als Pirineus i també en alguns indrets de la Serra de Tramuntana… Ja ha arribat el fred! I diuen que demà encara…

Llegeix-ne més

Receptes similars: nutrició i salut

Cuina de primavera. Aprofitar (encara) els beneficis de les carxofes

Publicat dia 18 març 2017

Després de molts dies sense escriure, m’hi torn a posar amb l’inici de la primavera per recordar les bondats d’una de les verdures que ja fa dies que ens acompanya però que encara podrem aprofitar fins ben entrat el mes…

Llegeix-ne més

Cuina d’estiu: ajoblanco amb poma i cireres

Publicat dia 9 juliol 2016

Teniu calor? Heu tastat mai l’ajoblanco? Idò aprofitau per refrescar-vos endinsant-vos del tot en l’estiu amb aquesta sopa freda que és boníssima, molt nutritiva i súper saludable. Per què és tan saludable menjar ajoblanco? Les ametlles, que són l’ingredient bàsic…

Llegeix-ne més

Comenta