Assumpta Forteza Salut al plat Esper que tot això us interessi o que si, com a mínim sentiu una mica de curiositat, aneu seguint les entrades que penjaré al blog. Hi haurà una mica de tot: consells de dietètica i salut, receptes de cuina, idees per fer àpats equilibrats... Doncs ja ho sabeu: SALUT AL PLAT... I BON PROFIT!

Coca casolana, un berenar “de veritat”

Publicat dia 7 novembre 2015 alimentació equilibrada. nutrició i salut

No és que avui celebri res especial, és un dia com qualsevol altre, però m’he animat a fer una coca de iogurt de les de tota la vida. Potser perquè quan fa dies humits ve més de gust encendre el forn per cuinar, o simplement per variar… En tot cas, avui m’hi he fixat, i per fer la coca no he tardat més de mitja hora; és molt fàcil de fer i ràpida de coure. Aquí us en deix la recepta.

Coca de iogurt

Ingredients:

3 ous
1 iogurt natural
180 g de farina
200 g de sucre integral de canya
1 sobre de llevat en pols
Pell de llimona ratllada
½ got (de iogurt) d’oli d’oliva verge
Preparació:

Es treballen bé tots els ingredients fins que quedi una massa homogènia. S’hi afegeix la pell de llimona ratllada, es remena i s’aboca tot en un motlle prèviament untat amb oli i farina perquè no s’enganxi. Es posa al forn a uns 150-170 º fins que la coca sigui cuita

Aquesta coca casolana pot ser una bona opció per al berenar dels infants. No n’han de menjar ni molta quantitat ni tampoc cada dia, això és evident, però sí que la podem incloure de tant en tant si seguim una alimentació variada i equilibrada.

coca iogurt

Avui vull insistir en el fet que una coca casolana (encara que porti sucre i farina, ingredients que es recomana consumir amb molta moderació) és molt més saludable que qualsevol dels pastissets o galetes industrials que podem trobar als supermercats. Hauríem de ser més conscients de la importància de consumir menjar “de veritat” (productes naturals, de temporada, d’elaboració artesanal o casolana… el que en anglès anomenen “real food”); entre altres motius perquè és més ecològic, més sostenible, més saludable i més bo!

És important, doncs, que acostumem els més petits a valorar els productes naturals i a fugir de tots aquells pseudoaliments que anuncien a la televisió, dels aliments processats i de la pastisseria industrial, que estan carregats de greixos trans, additius, conservants i altres substàncies ben poc recomanables.

Per això crec que és interessant recuperar el costum de fer coques i altres preparacions casolanes que, encara que demanin una mica de dedicació, són delicioses, formen part de l’educació dels infants (sobretot si els deixam participar en l’elaboració del menjar), són un motiu de satisfacció i representen una inversió en la salut de tota la família.

Així que avui per berenar les meves filles menjaran una peça de fruita fresca i un trosset de coca… i demà potser un batut de iogurt amb fruita; un altre dia, fruita i un entrepà petit; un altre, fruita seca amb bastonets de pa…
Salut al plat… i bons berenars!

Receptes similars: alimentació equilibrada

Cuina d’hivern: verdura crua de temporada ben condimentada

Publicat dia 17 gener 2018

Sembla que hem començat l’any amb virus que es passegen pertot arreu, així que és un bon moment per recordar que menjar fruita i verdura, a més d’ajudar-nos a equilibrar la dieta, reforça el sistema immunitari. Us sona allò de…

Llegeix-ne més

Cuina de primavera. Aprofitar (encara) els beneficis de les carxofes

Publicat dia 18 març 2017

Després de molts dies sense escriure, m’hi torn a posar amb l’inici de la primavera per recordar les bondats d’una de les verdures que ja fa dies que ens acompanya però que encara podrem aprofitar fins ben entrat el mes…

Llegeix-ne més

Receptes similars: nutrició i salut

Cuina d’estiu: ajoblanco amb poma i cireres

Publicat dia 9 juliol 2016

Teniu calor? Heu tastat mai l’ajoblanco? Idò aprofitau per refrescar-vos endinsant-vos del tot en l’estiu amb aquesta sopa freda que és boníssima, molt nutritiva i súper saludable. Per què és tan saludable menjar ajoblanco? Les ametlles, que són l’ingredient bàsic…

Llegeix-ne més

Per Sant Jordi, llibres i roses per regalar… i també per menjar!

Publicat dia 21 abril 2016

Voleu celebrar Sant Jordi amb unes flors ben especials? Avui us propòs la recepta d’unes roses comestibles que inclouen un ingredient molt típic de la gastronomia mallorquina: la sobrassada. Tant si us agrada el dolç com si sou més de…

Llegeix-ne més

Comenta