Assumpta Forteza Salut al plat Esper que tot això us interessi o que si, com a mínim sentiu una mica de curiositat, aneu seguint les entrades que penjaré al blog. Hi haurà una mica de tot: consells de dietètica i salut, receptes de cuina, idees per fer àpats equilibrats... Doncs ja ho sabeu: SALUT AL PLAT... I BON PROFIT!

BONS PROPÒSITS PER COMENÇAR BÉ L’ANY: PRIMER DE TOT, DEPURAR

Publicat dia 7 gener 2014 alimentació equilibrada. nutrició i salut
Ja s’han acabat les festes, ja hem digerit els àpats familiars, les sobretaules… Amb l’any que acabem d’encetar arriba la voluntat de millorar les nostres vides, encara que sigui amb petits detalls, i ens plantegem els famosos “bons propòsits”. Molta gent aprofita per començar a fer dieta i perdre els quilos que ha guanyat amb tantes celebracions al voltant de la taula. És un bon moment per fer-ho perquè l’energia de l’any que comença ens ajuda a agafar els nous projectes amb més ganes i il·lusió…
En qualsevol cas, és molt important anar a pams i no tenir pressa. Si voleu aprimar-vos, heu de seguir un procés conscient que demana el seu temps. És clar que trobareu dietes exprés amb què perdreu no sé quants quilos amb poquíssim temps però segur que l’any que ve (o fins i tot abans) haureu de tornar a fer dieta… i no acabareu mai de fer-ne!
Us recomano que si un dels objectius que us heu proposat per a aquest 2014 és aprimar-vos, comenceu fent una mica de depuració. No cal fer una dieta depurativa estricta, tot i que en podeu trobar algunes que són equilibrades i es poden seguir durant períodes llargs de temps.
De moment, n’hi ha prou que seguiu unes pautes que us ajudaran a eliminar toxines i a equilibrar l’organisme:
  • Eviteu el consum de greixos saturats (carns vermelles i derivats, embotits, lactis i derivats, patés…).
  • Reduïu el consum de proteïna animal.
  • Eviteu el consum de sucres i farines refinades (sucs envasats, pa blanc, pastisseria industrial, galetes…)
  • Eviteu el consum de menjar precuinat i conserves.
  • Eviteu el consum d’alcohol, cafè i tabac.
  • Augmenteu el consum de verdura i fruita fresca de temporada.
  • Augmenteu el consum de cereals integrals (arròs, mill, civada…)
  • Consumiu proteïna d’origen vegetal (llegums, quinoa, tofu, seitan…).
  • Augmenteu el consum d’infusions i te verd
  • Mengeu de manera moderada.
  • Repartiu les ingestes durant el dia (mínim 5).
  • Dormiu 8h/dia.
  • Feu activitat física de manera regular (caminar, nedar, ballar…)
Carxofa, una hortalissa depurativa
Si seguiu aquests consells, a més de millorar la salut, preparareu l’organisme tant si voleu fer una dieta d’aprimament com si voleu millorar o canviar els vostres hàbits alimentaris (els que em coneixeu, ja sabeu que aquestes dues coses, dieta i canvi d’hàbits, van molt lligades). En qualsevol cas, penseu que heu de fer un procés que demana el seu temps i aquestes pautes us ajudaran a aconseguir-ho perquè netejareu l’organisme d’impureses i fareu que els ronyons i el fetge treballin millor.
Si us cal assessorament sobre com fer efectives aquestes pautes (com cuinar nous aliments, quines quantitats n’heu de menjar, com planificar els àpats, etc.) o si us decidiu a fer una dieta d’aprimament i necessiteu el consell d’una especialista, us podeu posar en contacte amb mi a través de:
assumptanutricio@gmail.com
Salut al plat… i bons propòsits!

Receptes similars: alimentació equilibrada

Cuina d’hivern: verdura crua de temporada ben condimentada

Publicat dia 17 gener 2018

Sembla que hem començat l’any amb virus que es passegen pertot arreu, així que és un bon moment per recordar que menjar fruita i verdura, a més d’ajudar-nos a equilibrar la dieta, reforça el sistema immunitari. Us sona allò de…

Llegeix-ne més

Cuina de primavera. Aprofitar (encara) els beneficis de les carxofes

Publicat dia 18 març 2017

Després de molts dies sense escriure, m’hi torn a posar amb l’inici de la primavera per recordar les bondats d’una de les verdures que ja fa dies que ens acompanya però que encara podrem aprofitar fins ben entrat el mes…

Llegeix-ne més

Receptes similars: nutrició i salut

Cuina d’estiu: ajoblanco amb poma i cireres

Publicat dia 9 juliol 2016

Teniu calor? Heu tastat mai l’ajoblanco? Idò aprofitau per refrescar-vos endinsant-vos del tot en l’estiu amb aquesta sopa freda que és boníssima, molt nutritiva i súper saludable. Per què és tan saludable menjar ajoblanco? Les ametlles, que són l’ingredient bàsic…

Llegeix-ne més

Per Sant Jordi, llibres i roses per regalar… i també per menjar!

Publicat dia 21 abril 2016

Voleu celebrar Sant Jordi amb unes flors ben especials? Avui us propòs la recepta d’unes roses comestibles que inclouen un ingredient molt típic de la gastronomia mallorquina: la sobrassada. Tant si us agrada el dolç com si sou més de…

Llegeix-ne més

Comenta