Assumpta Forteza Salut al plat Esper que tot això us interessi o que si, com a mínim sentiu una mica de curiositat, aneu seguint les entrades que penjaré al blog. Hi haurà una mica de tot: consells de dietètica i salut, receptes de cuina, idees per fer àpats equilibrats... Doncs ja ho sabeu: SALUT AL PLAT... I BON PROFIT!

CUINA DE TARDOR 2: POLLASTRE AMB MONIATOS I CURRI

Publicat dia 13 desembre 2013 alimentació estacional. cuina de tardor

Per si encara no teniu clar què fer amb els moniatos que espero que hagueu comprat després d’haver llegit l’entrada anterior del blog ;), us proposo que us animeu a fer aquest plat que vaig improvisar l’altre dia. És molt fàcil de preparar i té un gustet boníssim, que combina la dolçor dels moniatos i la ceba sofregida amb el toc lleugerament picant del curri.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
POLLASTRE AMB MONIATO I CURRI
Ingredients:
  • pollastre ecològic (o de corral) desossat i tallat a daus
  • cebes
  • moniatos
  • aigua o brou (de pollastre o vegetal)
  • curri en pols
  • sal marina
  • oli d’oliva verge
  • salsa de soja o tamari
Sofregiu les cebes tallades a mitges llunes amb un pessic de sal i oli d’oliva. Quan estiguin daurades, afegiu el pollastre i daureu-lo bé. Afegiu una mica de brou (no cal que cobreixi la carn), abaixeu el foc i tapeu la cassola. Al cap d’uns 5 minuts, afegiu els moniatos pelats i tallats a quadrats prims, una mica més de brou i condimenteu-ho amb el curri. Deixeu-ho coure tapat, a foc lent, i aneu-ho remenant i afegint brou si cal perquè no s’enganxi. Quan tot sigui ben cuit, apagueu el foc i afegiu-hi un raig de salsa de soja i remeneu-ho bé.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Aques plat és complet des d’un punt de vista nutricional: ens aporta tots els nutrients principals (proteïnes, carbohidrats, vitamines i minerals, greixos). És ideal com a segon, després d’una bona amanida en què podeu combinar hortalisses, i també fruites, de temporada (per exemple: d’api, poma i col; d’escarola, magrana i alls tendres…).
 
Altres beneficis que ens aporten els ingredients d’aquest plat:
  • El curri, a més de tenir propietats digestives, es prepara barrejant diferents espècies i herbes (coriandre, comí, pebre, gingebre, etc.) que tenen un reconegut poder immunoestimulant, antiinflamatori i antioxidant.
  • La ceba estimula el sistema immunitari i és depurativa i diurètica.
  • La salsa de soja contribueix a la salut de la flora intestinal.

 Espero que us animeu a fer la recepta… i ja em direu si us ha agradat.

Salut al plat… i bon profit!

Pollastre amb moniatos i curri

Receptes similars: alimentació estacional

Cuina de tardor. Crema de carabassa amb moniato i rossinyols

Publicat dia 25 octubre 2017

Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la…

Llegeix-ne més

Cuina de primavera. Aprofitar (encara) els beneficis de les carxofes

Publicat dia 18 març 2017

Després de molts dies sense escriure, m’hi torn a posar amb l’inici de la primavera per recordar les bondats d’una de les verdures que ja fa dies que ens acompanya però que encara podrem aprofitar fins ben entrat el mes…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina de tardor

Cuina de tardor-hivern: recomanacions nutricionals per al fred

Publicat dia 24 novembre 2015

Fa quatre dies que anàvem amb màniga curta però avui ja han caigut els primers flocs de neu als Pirineus i també en alguns indrets de la Serra de Tramuntana… Ja ha arribat el fred! I diuen que demà encara…

Llegeix-ne més

Cuina de tardor. Mongetes azuki, un gran aliment medicinal

Publicat dia 30 octubre 2015

Coneixeu les mongetes azuki? Són unes mongetes vermelles típiques de la gastronomia japonesa i molt valorades en la medicina oriental per les seves propietats depuratives i desintoxicants, sobretot per la gran capacitat que tenen d’afavorir el funcionament dels ronyons. En…

Llegeix-ne més

Comenta