Assumpta Forteza Salut al plat Esper que tot això us interessi o que si, com a mínim sentiu una mica de curiositat, aneu seguint les entrades que penjaré al blog. Hi haurà una mica de tot: consells de dietètica i salut, receptes de cuina, idees per fer àpats equilibrats... Doncs ja ho sabeu: SALUT AL PLAT... I BON PROFIT!

PRESENTACIÓ DEL BLOG

Publicat dia 5 desembre 2013 nutrició i salut
De vegades hi ha coses que de tant fer-les, de tant sentir-les… acaben avorrint. Per exemple, hi ha cançons que poden ser magnífiques però les sentim tantes vegades que arriben a cansar (us sona Corazón partío d’Alejandro Sanz?). Bé, anem al gra: tot això ho deia perquè hi ha una cita d’Hipòcrates, aquella que comença “Que els aliments siguin la teva medicina…” que, encara que es troba en moltíssimes publicacions de tota mena, reflecteix a la perfecció la meva manera d’entendre la salut i l’alimentació. Això és justament el que m’agradaria transmetre-us a través d’aquest blog: la repercussió directa que els aliments tenen en la salut, la importància de saber triar allò que ens pot convenir més o menys segons múltiples i diversos factors que poden anar des del nostre pes ideal, fins a com estem anímicament, passant per l’estació de l’any en què ens trobem, etc
El que m’agradaria és, en definitiva, donar-vos pistes per aprofitar tot allò que els aliments ens ofereixen per potenciar la salut i cuidar-nos una mica millor. Evidentment, davant de determinats problemes no tenim més remei que recórrer a medicaments (siguin homeopàtics, naturals o convencionals); ara bé, el primer pas que hem de fer és prevenir i una de les millors maneres de fer-ho (a més de fer activitat física i intentant tenir cura de la nostra esfera emocional), és, sens dubte, a través d’una alimentació equilibrada i tan natural com sigui possible. Fins i tot, com diu la segona part de la famosa cita d’Hipòcrates (“…i que la teva medicina siguin els aliments”), si coneixem bé els aliments o altres productes alimentaris naturals (espècies, herbes aromàtiques…) i els sabem fer servir adequadament, podem arribar a emprar-los com a medicines, per millorar i fins i tot curar molts problemes de salut. Crec que val la pena intentar aprofitar-los!
I que quedi molt clar que això no vol dir que no poguem gaudir menjant i fins i tot cuinant (encara que ho haguem de fer cada dia del món).
Espero que tot això us interessi o que si, com a mínim sentiu una mica de curiositat, aneu seguint les entrades que penjaré al blog. Hi haurà una mica de tot: consells de dietètica i salut, receptes de cuina, idees per fer àpats equilibrats…
Doncs ja ho sabeu: SALUT AL PLAT… I BON PROFIT!

Receptes similars: nutrició i salut

Cuina d’hivern: verdura crua de temporada ben condimentada

Publicat dia 17 gener 2018

Sembla que hem començat l’any amb virus que es passegen pertot arreu, així que és un bon moment per recordar que menjar fruita i verdura, a més d’ajudar-nos a equilibrar la dieta, reforça el sistema immunitari. Us sona allò de…

Llegeix-ne més

Cuina de primavera. Aprofitar (encara) els beneficis de les carxofes

Publicat dia 18 març 2017

Després de molts dies sense escriure, m’hi torn a posar amb l’inici de la primavera per recordar les bondats d’una de les verdures que ja fa dies que ens acompanya però que encara podrem aprofitar fins ben entrat el mes…

Llegeix-ne més

Comenta