Si sou dels que manteniu els bons costums i us agrada aprofitar el cap de setmana per fer l’aperitiu en famÃlia o amb els amics, o si teniu convidats i voleu sorprendre’ls des del començament… aquà teniu una proposta bonÃssima, original i, com sempre, saludable:Â
Â
MINIBROQUETES DE MADUIXA, ANXOVA I TOMÀQUET SEC
Per preparar aquest aperitiu necessitareu:
-  filets d’anxova
-  tomà quets secs en oli d’oliva (també podeu fer servir cirerols)
- maduixes
- escuradents
Primer de tot renteu i escorreu bé les maduixes. A continuació talleu-les per la meitat o en tres trossos (segons la mida) i feu el mateix amb les anxoves i els tomà quets (millor si poseu els tres ingredients en recipients separats). Quan els tingueu tallats, agafeu els escuradents d’un en un i aneu enfilant un tros de maduixa, un d’anxova i un de tomà quet… i aneu fent fins que cregueu que en teniu prou.
Un consell: demaneu ajuda als infants de la casa, segur que s’ho passaran la mar de bé i se’ls anirà despertant l’interès i el gust per la cuina. I no dubteu que se’ls obrirà la gana… Per cert, sabÃeu que el mot aperitiu vol dir justament ‘que obre la gana’? Doncs molt millor obrir-la amb ingredients com els que us he proposat avui que, a més de ser deliciosos, us aportaran molts beneficis:
- Les maduixes tenen un alt contingut de vitamina C i d’altres substà ncies antioxidants que ens ajuden a depurar l’organisme i en la prevenció de malalties cardiovasculars i cà ncer. Ah, i sabeu per què tenen fama d’estimular la libido? Doncs perquè contenen manganès, que, entre altes coses, afavoreix el desig sexual.
-  Les anxoves (consumides amb moderació) són una bona font de minerals i de proteïnes. Atenció: les persones amb hipertensió o que tenen problemes de retenció de lÃquids haurien d’evitar-ne o reduir-ne el consum, perquè tenen molt sodi.
-  Els tomà quets ens aporten minerals, vitamines i antioxidants. Contenen un pigment, el licopè, que es considera un gran aliat en la lluita contra processos oxidatius i oncològics (especialment en el cà ncer de pròstata).
Aixà que ja ho sabeu, val la pena anar més enllà de les patates fregides de bossa…
Salut al plat… i bon aperitiu!