PREPARACIONS CULINÀRIES
|
CONSERVACIÓ (EN NEVERA)
|
COM LES PODEU APROFITAR
|
ALGUNS CONSELLS
|
Arròs integral (o altres cereals en gra: mill, civada…).
|
3- 4 dies (sense barrejar-los amb verdures ni altres ingredients que puguin fermentar).
|
En sopes, cremes d’esmorzar, saltejats amb verdures, amb salsa de tomàquet sofregit…
|
Els cereals integrals s’han de coure bé, no s’han de fer al dente.
|
Cremes de verdures.
|
Uns 3 dies (sense llet o derivats).
|
Les podeu menjar fredes (traieu-les de la nevera una estoneta abans de menjar) o calentes.
|
Si voleu que quedin ben cremoses feu un bon sofregit de ceba, afegiu les verdures que us vinguin de gust, aigua que cobreixi i deixeu-ho coure a foc lent.
|
Llegums cuits (cigrons, llenties, fesols, azukis).
|
3-4 dies, es poden congelar.
|
En purés o cremes barrejats amb verdures, saltejats amb cereals, en sopes, per fer patés…
|
Per coure els llegums, feu servir una tira d’alga kombu. Afegiu-hi espècies com comí, anís, gingebre… per facilitar-ne la digestió.
|
Brous (de verdures, de peix, de pollastre…).
|
3-4 dies, es poden congelar.
|
Per a sopes, com a base per fer cremes, paelles…
|
Si feu brou de peix o de verdura, afegiu-hi una tira d’alga kombu.
|
Patés casolans (de cigrons, de sardines, de xampinyons…)
|
Variable segons els ingredients (entre 2 i 4 dies).
|
Amb torrades o pa per esmorzar o berenar, com a entrant acompanyant unes tires de verdures…
|
Si un dia teniu molta pressa, un entrepà que inclogui un bon pa, paté casolà i vegetals variats, us pot solucionar un àpat.
|
Verdures escalivades (ceba, pebrot, albergínia).
|
3-4 dies a la nevera.
|
En amanides, per afegir a saltejats de verdures, arrossos, entrepans…
|
Les solanàcies com el pebrot i l’albergínia s’han de consumir amb moderació i quan n’és temporada.
|